Figyelem! Korábban a böngésződben feliratkoztál a maiUtazás.hu értesítéseire, de a feliratkozást egy korábban belépett felhasználódhoz már társítottuk. Szeretnéd, ha az értesítéseket a most belépett felhasználódhoz társítsuk inkább?

Utazz te is féláron!
Iratkozz fel a titkos ajánlatokra is!

Ha legközelebb nem szeretnél lemaradni, iratkozz fel ajánlatainkra, hogy a jövőben első kézből értesülj:

Kalandos időutazás a középkorba!

Belépőjegy 2 felnőtt + egy 6 éven aluli gyermek részére, két fogásos ebéddel, színházi előadással és lovas bemutatóval, EXTRA HOSSZÚ ÉRVÉNYESSÉGGEL - Élménybirtok - Bikal

Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtok Bikal
-43%
Lejárt, nem foglalható

Akciós ár
5 990 Ft
EREDETI ár: 10 500 Ft
Megtakarítás: 4 510 Ft

Fizetési lehetőségek:
OTP SZÉP Kártya MKB SZÉP Kártya K&H SZÉP Kártya Átutalás Bankkártya

Az ajánlat tartalma:

  • Egész napos belépőjegy az Élménybirtokra 2 felnőtt és 1 gyermek részére (6 év alatti a gyermek)
  • Két fogásos ebéd, helyszín Fogadó a fehér hattyúhoz (helyszínen választható fogások: leves + főétel vagy főétel + desszert - választás a készlet erejéig)
  • Falusi és városi céhes kézműves műhelyek megtekintése
  • Középkori falu és város életének megtekintése
  • Színházi előadás és lovas bemutató
Érvényesség

A belépő 2018. december 09-ig felhasználható, a hivatalos nyitva tartás szerint.

Fizetési feltételek

Az ajánlat lefoglalása után 5 napon belül a teljes vételárat ki kell fizetni.

Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtok bemutatkozása

Élménybirtok, ahol életre kel a középkor

A bikali Élménybirtok Magyarország egyedülálló interaktív kalandparkja, mely utánozhatatlan módon idézi fel és kelti életre a középkori Magyarországot: mesterek, színészek, harcedzett lovasok és íjászok közreműködésével.

A 7,5 hektáron elterülő Élménybirtok területileg 5 nagy egységre tagolódik: a Középkori Falu, az Óváros, a Főtér, a Reneszánsz Palota és a Lovagi Küzdőtér. A középkori faluban egy beszélő unikornis fogadja a vendégeket, ami az előadásokról ad bővebb tájékoztatást. Bemutatásra kerülnek a régi, hagyományos parasztházak, amelyek új funkciókkal bővültek.

Varázsfestő házává vált az első épület, ahol beszélő képek várnak, figyelj jól, hátha hozzád is szólnak. A Zöld Diófa Csárda udvarán egy mágikus tábla segítségével barangolhatod be a birtok minden apró zugát. Második épületünket megszállták a vassorúak, ne félj, nézz be egy boszorkányságokkal teli házba, és ha elég bátor vagy hozzá, félelmetes élményekben lesz részed. Átalakult a kovácsmester műhelye is, bár lakója épp a vásárban tartózkodik, a betérőknek csak egy üzenetet hagyott hátra. A malomban és a Zöld Diófa Csárdában a kézműves foglalkozásokat a találod.

A falu részét képező állatsimogatóban az állatok szabadon bóklászhatnak, így a vendégek testközelből csodálhatják meg a zajos állatsereget, ahol a szamár, a borjú, a kecske, a juh, a pulyka, a tyúk, a kacsa, a lúd és a házi nyúl éppúgy meglelte helyét, mint az aranyfácán, a galamb vagy éppen a dám szarvas. Gyere el és hallgasd meg La Fontaine híres tanmeséit Az aranytojást tojó tyúk, illetve A róka és a holló történetét.

Az óváros macskakövekkel kirakott kanyargós utcáin korabeli mesterműhelyek találhatóak: pékség, mézeskalácsos műhely, szabó, fafaragó, ötvös, ólomkatona festő, könyvkészítő, kosárfonó, fazekas és bőrműves műhely. Útközben érdemes betérni a Gagyizdába is, ahol szert tehetünk a környékbeli termelők által készített portékákra. Szintén az óvárosban működik az Apródképző is, ahol okítás várja a leendő „apródokat”.

fabatkás foglalkozások során a gyermekek különleges élményekkel gazdagodhatnak: a hintózás, a lovaglás, az íjászat, a vívás és számos más, testet, lelket és szellemet is formáló program a felfedezés örömén túl igazi sikerélményt nyújt az ifjaknak. Egyik közkedvelt, ingyenes és népszerű játékunk a labirintus játék, melynek során, az Élménybirtok területén, számos helyen tarot kártyákat helyezünk el. Minden kártyán más-más római szám szerepel. A játékos kedvű látogatók egy kis füzetecskét kapnak segítségül, melyben a birtok egyes helyszínei vannak felsorolva, s ezekhez egy-egy rubrika is tartozik. A feladat nem más, mint a megtalált tarot kártyák számait a füzet megfelelő rubrikájába írni.

Az Élménybirtok vendégeit, különösen a gyermekeket nem csupán látnivalók tucatjai várják a faluban, az óvárosban és a városon kívül, hanem olyan programok sora is, melyekbe maguk is bekapcsolódhatnak. Vendégeink az időutazás során megannyi mesterséget kipróbálhatnak és bepillantást nyerhetnek a mesteremberek munkájába: az Élménybirtok műhelyeiben ízelítőt kaphatnak a különböző tárgyak elkészítésének módszereiről, és maguk is kipróbálhatják egy-egy termék elkészítését.

A húsvéti hosszúhétvégén Tavaszköszöntő Kemencés Gasztrofesztiválban lehet részünk. A reggeltől estig tartó kalandozás során kortól és nemtől függetlenül, gyermek és felnőtt egyaránt megtalálja majd a számára legizgalmasabb elfoglaltságot, időtöltést. Egy kis ízelítő húsvéti programokból: A három napos időutazás során korhű gyermekelőadásokkal, gólyalábasokkal, mutatványosokkal, lufihajtogató bohóccal, királyi solymász bemutatóval és gasztronómiai különlegességekkel várunk. Apát az Ítélkezés és végrehajtás programra invitáljuk, anya semmiképpen se hagyja ki a Kurtizánképzést! Az egész család pedig együtt kacaghat a színházi előadásokon, majd együtt szurkolhat a lovagi tornán. A talpalávalót mindhárom nap a Szelindek zenekar biztosítja!

Gyere el és vegyél részt te is a középkori időutazásban!

ELÉRHETŐSÉG:

Élménybirtok
7346 Bikal, Rákóczi u. 22

Nagyobb térképre váltás | Útvonaltervező

További ajánlatok: