Figyelem! Korábban a böngésződben feliratkoztál a maiUtazás.hu értesítéseire, de a feliratkozást egy korábban belépett felhasználódhoz már társítottuk. Szeretnéd, ha az értesítéseket a most belépett felhasználódhoz társítsuk inkább?

Utazz te is féláron!
Iratkozz fel a titkos ajánlatokra is!

Koronavírus információk

 1. Minden külföldre történő utazást befolyásol a vírushelyzet?

  Egész évben, minden kollégánk folyamatosan arra törekszik, hogy elégedett utasokat utaztasson a világ minden részére. A koronavírus berobbanása óta jelenleg legfőbb feladatunk, hogy az aktuális helyzetnek megfelelően, teljes körű és részletes tájékoztatást adjunk utasainknak. Ez nem egyszerű feladat egy ilyen időszakban, amikor minden országban és szolgáltatónál más és más korlátozás van érvényben. Kinti- és itthoni partnereinkkel közösen próbáljuk ezt a dinamikusan változó helyzetet rugalmasan kezelni. Reméljük, hogy hamarosan nem korlátozások, hanem enyhítések lépnek majd életbe és utasaink többsége el fog tudni utazni a kiválasztott nyaralására.

 2. Repülős utazást tervezek vagy van befizetett repülős utazásom, milyen utazási szabályok érvényesek jelenleg?

  Jelenlegi információink szerint szinte kivétel nélkül minden európai ország megnyitja határait július 1-től. A magyar állampolgárok korlátozás és karanténkötelezettség nélkül beutazhatnak. Így az utazások megvalósulása akadálymentes. A kint tartózkodás idején az adott ország helyi egészségügyi szabályzatait és előírásait be kell tartani pl. kötelező távolság tartása stb. Erről indulás előtt kérjük tájékozódjanak az adott ország konzuli oldalán. 2020.06.18.-tól a magyar kormány megszüntette a veszélyhelyzeti állapotot, ezzel együtt eltörölték a kötelező 14 napos hazai karantént külföldről való hazaérkezést követően az alábbiak szerint: az Európai Unió tagállamainak állampolgárai, valamint a szerb, a svájci, a liechtensteini, a norvég és az izlandi állampolgárok szabadon beléphetnek Magyarország területére. Ezzel párhuzamosan a magyar állampolgárok mentesülnek a karanténba vonulás kötelezettsége alól, ha az Európai Unió tagállamaiból, Szerbiából, Svájcból, Liechtensteinből, Norvégiából vagy Izlandról térnek haza. Meglévő utazásik módosítása és lemondása az Általános Szerződési Feltételek szerint lehetséges. Felmerülő kérdéseiket illetően minden kollégánk továbbra is elérhető telefonon vagy e-mailen egyaránt.

 3. Van befizetett egyéni utazásom (Horvátország, Szlovénia, Olaszország), vagy foglalni szeretnék, milyen lehetőségeim vannak?

  Horvátország, Olaszország és Szlovénia: Mind a három ország esetén magyar állampolgár korlátozás és karanténkötelezettség nélkül beutazhat. Így az utazások megvalósulása akadálymentes, így amennyiben meglévő útjukat módosítani vagy lemondani szeretnék, azt irodánk „Általános szerződési feltételei” szerint tehetik meg.

 4. Országonkénti napra kész információt szeretne kapni, a válaszban lévő linken keresztül talál.

  https://www.utazasinfo.com/