Figyelem! Korábban a böngésződben feliratkoztál a maiUtazás.hu értesítéseire, de a feliratkozást egy korábban belépett felhasználódhoz már társítottuk. Szeretnéd, ha az értesítéseket a most belépett felhasználódhoz társítsuk inkább?

Utazz te is féláron!
Iratkozz fel a titkos ajánlatokra is!

Kalandos időutazás a középkorba!

Belépőjegy 2 felnőtt + egy 6 éven aluli gyermek részére, kétfogásos ebéddel, színházi előadással és lovas bemutatóval, EXTRA HOSSZÚ ÉRVÉNYESSÉGGEL

Több mint 6 hónapig
Beváltható
-33%
még:
00 nap | 11 óra | 05 perc

Akciós ár
13 500 Ft helyett
8 990 Ft
 • Élménybirtok, ahol életre kel a középkor
 • 2021.12.18.-ig érvényes ajánlat
 • Magyarország egyedülálló interaktív kalandparkja
 • Egy 6 éven aluli gyermek ingyenes

Így fizethetsz: OTP SZÉP Kártya MKB SZÉP Kártya K&H SZÉP Kártya Átutalás Bankkártya

Az ajánlat tartalma:

 • Egész napos belépőjegy az Élménybirtokra 2 felnőtt és 1 gyermek részére (6 év alatti a gyermek)
 • Kétfogásos ebéd, helyszín Fogadó a fehér hattyúhoz (helyszínen választható fogások: leves + főétel vagy főétel + desszert - választás a készlet erejéig)
 • Falusi és városi céhes kézműves műhelyek megtekintése
 • Középkori falu és város életének megtekintése
 • Színházi előadás és lovas bemutató (kizárólag napközbeni, a hivatalos nyitvatartási időben megtartott előadások és bemutatók esetén)
Érvényesség

A belépő 2021. december 18-ig felhasználható, a hivatalos nyitva tartás szerint.

Fizetési feltételek

Az ajánlat lefoglalása után 5 napon belül a teljes vételárat ki kell fizetni.

Hasznos információk

Az egész napos belépőjegy nem használható fel az esti előadások megtekintésére.

Élménybirtok bemutatkozása

Élménybirtok, ahol életre kel a középkor

A bikali Élménybirtok Magyarország egyedülálló interaktív kalandparkja, mely utánozhatatlan módon idézi fel és kelti életre a középkori Magyarországot: mesterek, színészek, harcedzett lovasok és íjászok közreműködésével.

A 7,5 hektáron elterülő Élménybirtok területileg 5 nagy egységre tagolódik: a Mesefalu, az Óváros, a Főtér, a Reneszánsz Palota és a Lovagi Küzdőtér. A varázsfestő háza előtt egy beszélő unikornis fogadja a vendégeket, ami a napi programokról ad bővebb tájékoztatást. A közel 35 építményben műhelyek, boltok, vendéglátó egységek és képzésre, foglalkozások megtartására alkalmas helységek kerültek kialakításra.

Varázsfestő házává vált az első épület, ahol beszélő képek várnak, figyelj jól, hátha hozzád is szólnak. A Zöld Diófa Csárda udvarán egy mágikus tábla segítségével barangolhatod be a birtok minden apró zugát. Második épületünket megszállták a vasorrúak, ne félj, nézz be egy boszorkányságokkal teli házba, és ha elég bátor vagy hozzá, félelmetes élményekben lesz részed. Átalakult a kovácsmester műhelye is, bár lakója épp a vásárban tartózkodik, a betérőknek csak egy üzenetet hagyott hátra. A malomban és a Zöld Diófa Csárdában a kézműves foglalkozásokat találod.

A falu részét képező állatsimogatóban az állatok szabadon bóklászhatnak, így a vendégek testközelből csodálhatják meg a zajos állatsereget, ahol a szamár, a borjú, a kecske, a juh, a kameruni törpejuh, a racka, a láma, a pulyka, a tyúk, a kacsa, a lúd és a házi nyúl éppúgy meglelte helyét, mint a szarvas, a vaddisznó, az aranyfácán, a galamb vagy éppen a dám szarvas. Gyere és hallgasd meg egy magyar népmesénket A kiskakas gyémántfélkrajcárja, illetve La Fontaine híres tanmeséjét A róka és a holló történetét.

Az óváros macskakövekkel kirakott kanyargós utcáin korabeli mesterműhelyek találhatóak: pékség, mézeskalácsos műhely, szabó, fafaragó, ötvös, ólomkatona festő, könyvkészítő, fazekas és bőrműves műhely. Útközben érdemes betérni a Gagyizdába is, ahol szert tehetünk a környékbeli termelők által készített portékákra. Szintén az óvárosban működik az Apródképző is, ahol okítás várja a leendő „apródokat”.

fabatkás foglalkozások során a gyermekek különleges élményekkel gazdagodhatnak: a hintózás, a lovaglás, az íjászat, a vívás és számos más, testet, lelket és szellemet is formáló program a felfedezés örömén túl igazi sikerélményt nyújt az ifjaknak. Az Élménybirtok vendégeit, különösen a gyermekeket nem csupán látnivalók tucatjai várják a faluban, az óvárosban és a városon kívül, hanem olyan programok sora is, melyekbe maguk is bekapcsolódhatnak. Vendégeink az időutazás során megannyi mesterséget kipróbálhatnak és bepillantást nyerhetnek a mesteremberek munkájába: az Élménybirtok műhelyeiben ízelítőt kaphatnak a különböző tárgyak elkészítésének módszereiről, és maguk is kipróbálhatják egy-egy termék elkészítését.

Töltsd le az ingyenes „Élménybirtok” applikációt mobiltelefonodra, amely virtuális kereső játék segítségével megismerheted a Puchner Élménybirtok helyszíneit, a kérdések helyes megválaszolásával pedig garantált nyeremény üti a markodat! Fogd magad mellé társként a lovagot, hercegnőt, kovácsot, boszorkányt, udvari bolondot vagy az unikornist és fedezzétek fel együtt az Élménybirtokot! 

Hozzászólások

Esetleges kérdésedre a válaszunkat a megadott e-mail címre is elküldjük, de a közösség számára is hasznos információkat itt is megjelenítjük.

Kérdésed van, hozzászólnál? Írj nekünk!

KÜLDD TOVÁBB BARÁTAIDNAK, HÁLÁSAK LESZNEK ÉRTE:
ELÉRHETŐSÉG:

Élménybirtok
7346 Bikal, Rákóczi u. 22

Nagyobb térképre váltás | Útvonaltervező
Eddig veheted még meg 00 nap | 11 óra | 05 perc 13 500 Ft 8 990 Ft 2 fő / 1 éj / önellátás
-33%
 • Élménybirtok, ahol életre kel a középkor
 • 2021.12.18.-ig érvényes ajánlat
 • Magyarország egyedülálló interaktív kalandparkja
 • Egy 6 éven aluli gyermek ingyenes
Megveszem